Oplevelser

Inviter alle medarbejdere til escape room og styrk samarbejdet

Det er altid en god idé at invitere medarbejderne ud på en årlig oplevelse. Det gør, at de føler sig værdsat som arbejdskraft og mennesker. Samtidig styrker det de sociale bånd og dermed også kommunikationen på arbejdspladsen. Det sociale miljø bliver simpelthen bedre, hvis medarbejderne har en god relation til hinanden. Og når man ses uden for arbejdspladsen, så er det ofte nogle helt andre mennesker, man møder, end når de er i arbejdstøjet.

En tur til et escape room er en vild og syret oplevelse

Hvis man gerne vil kombinere en fed oplevelse, adrenalinkick og noget lærerigt, så er det en oplagt mulighed at invitere medarbejderne med til et escape room. Det vil være en fantastisk oplevelse, som langt fra alle har, og som kollegaerne kan dele imellem sig og snakke om i lang tid fremover.

Et escape room er, som navnet lægger op til, et rum der skal flygtes fra. Det er egentlig som taget ud af et computerspil, hvor det er blevet omsat til et spil i den virkelig verden, hvor man ikke kun skal bruge sit hoved, men også sin krop til at løse opgaverne.

I kan først slippe ud af rummet, når alle ledetråde er fundet og når alle gåder er løst

Man får stillet en række gåder og opgaver, der skal løses. Først når alle ledetråde er fundet og opgaverne er løst, kan man slippe ud af rummet. Der er dog endnu en udfordring: Mysteriet foregår på tid. Når man ikke at løse det hele, så taber man simpelthen og skal lukkes ud.

Det er et spil, hvor man virkelig får tændt for adrenalinen. Der skal arbejdes hurtigt og tænkes kreativt og logisk. Samtidig skal man bruge sine sanser for at finde de mange ledetråde, der ligger gemt i rummet. Kollegaerne får oplevet hinanden på en helt anden måde, og de får set, hvordan de hver især reagerer under pres – ikke arbejdspres, men en helt anden type for tidspres, hvor der er spænding og begejstring involveret.

hold sammen

Mange escape rooms i Danmark under forskellige navne

Det første escape room i Danmark åbnede i 2014. Herefter er det gået stærk, og der er efterhånden en del forskellige escape rooms i Danmark. De hedder dog hver især noget forskelligt, så det er ikke nok at søge på ”escape room” på google, hvis man vil finde frem til alle sammen. Her kan du se oversigten over escape rooms i Danmark.

Meget varierende priser de forskellige steder

Priserne varierer meget fra sted til sted. Det billigste sted tager 190 kr. pr. person for et spil. Dette udbydes af Game Brain, som ligger i København. Det dyreste sted tager 1600 pr. person for et spil. Det hedder Breakout room og er beliggende i henholdsvis Rødby og København. Her er der også ekstra store rum til de helt store forsamlinger.

Der er ligeledes escape rooms i Aalborg, Kolding, Esbjerg og Odense, ligesom der er ret mange af dem i Aarhus. De mange udbydere er naturligvis et tegn på, at danskerne har taget spillet til sig. Selvom de forskellige steder ikke nødvendigvis hedder noget med ”escape room”, så er det escape rooms.

En ny oplevelse ved hvert sted

Det er dog forskellige mysterier, gåder og fysiske rammer. Derfor kan man sagtens prøve sig frem på de forskellige steder, da ingen af dem er ens. Det er derfor ikke givet, at man kan nå at løse mysterierne inden for den givne tid på ét sted, blot fordi man har klaret udfordringen inden for tidens rammer et andet sted.

Skriv en kommentar

Instagram