Bolig

Tips til dig med hus og have

Et dejligt hus og en flot have er en drøm for rigtig mange. Men det er ikke altid, drømmen matcher virkelighedens til tider kedelige krav til pleje og vedligeholdelse. Det kan tvært imod være lidt af en sur pligt, hvis haven skal være så fin og velplejet, som du gerne vil have den og hvis dit hus, skal leve op til bestemte standarder for rengøring og godt indeklima.

Hvis du har hus og have og ikke helt ved, hvordan du skal holde det, så læs med her og find inspiration til at overkomme det hele. Nydelse og arbejde går som bekendt hånd i hånd, men med ganske få hjælpemidler kan du komme tættere på den bedste balance.

Spar tid med den rette hjælp til haven

Det er ikke altid nemt at kontrollere, præcist hvordan et træ falder bedst under fældning, eller hvordan man beskærer det bedst muligt. Det kan være til fare for både dig selv og andre, hvis du ikke udfører pleje og fældning af træer med absolut sikkerhed.

Er du typen, der elsker at have mange, gamle træer, men ikke rigtig magter at stå for fældning? Så kan du med fordel benytte dig af professionel hjælp til stubfræsning. Det er en både nem og billig måde at holde haven smuk og naturlig-  men uden at træerne vokser amok.

Med professionel hjælp til dine træer får du hjælp til både handlingsplan og fældningsmetode. Og du skal heller ikke engang rydde op bagefter. Så kan du bruge tid på at så eller udtænke smarte måder, hvorpå du kan kan bruge det træ, der bliver fældet.

Spar penge med forbedret indeklima

De fleste husejere ved, at et dårligt indeklima er dårligt for både boligens beboere og holdbarhed. Det kan give langvarige fugtskader, hvis du ikke lufter nok ud – fx. hvis dine varmesystemer ikke virker optimalt. Så kan tiltrængt varme ofte blive valgt til fordel for den friske, kolde luft.

Så kan også være, at du oplever ubehag ved at sidde indenfor i høj varme, hvis du ikke har tilstrækkelig med afkøling i hjemmet. Har hedebølgen først ramt landet, så hjælper det sjældent at åbne vinduerne. Tværtimod. Her er det eneste, der batter decideret afkølende elementer, som fx en aircondition.

Hvis du savner et godt, grønt alternativ til almindelige varme- og køleapperater kan du overveje at anskaffe dig en luft til vand varmepumper. Så kan du nemlig både spare på varmeudgifterne og samtidig få grøn varme med lav miljøbelastning.

Du kan også vælge at anskaffe dig en aircondition. Med en professionel aircondition får du god kulde om sommeren, og så kan du endda tage den med dig, når du rejser. De fås nemlig i mange forskellige størrelser alt efter dit behov.

Tænk i det hele taget i nye baner, når du skal finde på smarte løsninger til din bolig – både hvad angår besparelser på tid og penge. Det betaler sig altid i sidste ende at lave få, men vigtige, ændringer mens tid og overskud er.

Skriv en kommentar

Instagram