Mad

Tips til lækre og sunde snacks

Du kender det sikkert. Du sidder derhjemme efter en hård og lang arbejdsdag, og du har desperat brug for et eller andet at gumle på. Noget til at kickstarte hjernen. Hvis man har et slikskab derhjemme, er det på sådanne tidspunkter, at slikposerne bliver brudt, og ofte sidder man tilbage med dårlig samvittighed, og man ved ikke, hvorfor man egentlig gjorde det.

Er man i midlertidigt en smule forudseende, kan man nemt undgå sådanne tilfælde og i stedet gå og gumle på både sunde og lækre snacks. De sundere snacks kræver nemlig en del mere forberedelse end bare at bryde hul på en slikpose, men i sidste ende er det det hele værd

1. Tørret frugt og nødder

Tørret frugt og nødder var på mange måder vores forfædres snack, og hvis man over et stykke tid fravænner sig med, at alting skal være unaturligt sødt, så smager det faktisk også utroligt godt. Det er tilmed godt for kroppen. Når du er en smule snacksulten, er det ofte fordi hjernen mangler noget sukker at arbejde på, og så er frugten det oplagte alternativ. I frugten ligger nemlig det sunde sukker. Det sukker som det tager længere tid for kroppen at nedbryde. Derfor kan både tørret og frisk frugt virke som en god alternativ snack.

Tørret frugt og nødder kan findes i store mængder i ethvert supermarked, men det kan være mindst lige så billigt og sundt at lave det selv. I hvert fald når det kommer til den tørrede frugt.

2. Frossen yoghurt

Frossen yoghurt har taget det danske gadebillede med storm, og det er med god grund. Frossen yoghurt er både sundt og lækkert. På trods af, at det ganske enkelt er et frossent mælkeprodukt, har det en tekstur som is og en syrlighed, som virkelig klæder det. Hvis man lader være med at drysse en hel masse ovenpå, kan det sagtens retfærdiggøres at tage en bægerfuld frossen yoghurt efter en lang arbejdsdag.

Frossen yoghurt kan nemlig også sagtens laves i hjemmet. Det kræver bare, at man har en frossen yoghurt maskine. Hvis du i forvejen har frosne bær og frugter i fryseren, tager det ikke mange minutter at lave sin helt egen frosne yoghurt.

3. Mørk chokolade

Hvis man virkelig er i snackhumør, kan det faktisk også retfærdiggøres at spise et stykke chokolade. Her er der dog ikke tale om en marsbar, men et godt mørkt stykke chokolade. Chokolade med et højt kakaoindhold og et lavt sukkerindhold er efterhånden også kommet ind på det danske marked, og sådan et stykke i ny og næ kan tilmed gavne.

Hvis man mest er vant til pålægschokolade, kan den mørke og bitre smag være noget af en overraskelse, men med en smule tilvænning vil det med garanti blive en af dine yndlingssnacks.

Skriv en kommentar

Instagram