Bolig

Tips til at give din væg et moderne rustikt look med farvet spartel

Hvis du gerne vil prøve en anderledes, men hyper moderne måde at forny dine vægge på, så skal du overveje at prøve at male den med indfarvet spartelmasse. Det giver et helt specielt råt og rustikt udtryk, som lige nu er rigtigt helt oppe i tiden. Det er dog ret anderledes end at male med normal maling.

Hvor kan man købe farvet spartelmasse?

Det er efterhånden de fleste kendte mærker, der har indfarvet spartelmasse til vægge, men sådan har det ikke altid været.

Mange forbinder selve det at forny sin væg ved hjælp af farvet spartelmasse med et helt bestemt mærke ved navn Kabe Copenhagen. Firmaet var blandt de første til at udbrede kendskabet til den rustikke behandling af vægge, så Kabe farvet spartel er nærmest blevet synonym med de flotte farvede rustikke vægge, som tit kan ses i boligmagasiner. Som nævnt er mange andre mærker sidenhen fulgt efter. Kabe har i øvrigt ændret navn til Detale CPH.

Det industrielle udtryk vinder frem i boligindretning

Det er ikke overraskende, at farvet spartelmasse – som nærmest kan tilføre et betonlook til din væg – har vundet så stort frem. Det kan ses som en del af en større trend, der handler om at den moderne bolig i stigende grad skal være rustik og rå i udtrykket eller med andre ord nærmest have et industrielt udtryk.

Det er en stil der ligeledes vinder frem, hvis man ser nærmere på hvilke klinker, der vælges til nye huse eller ved renovering af ældre huse. Fliserne skal generelt være større og større, og samtidig er de helt hotte nuancer dem som minder mest om beton. Nu er den samme trend så også slået igennem, når det kommer til fornyelse af vægge.

Læs brugsanvisningen grundigt og brug den rette teknik

Før du går i gang med at ”male” væggen med farvet spartelmasse, skal du være sikker på, at du har læst vejledningen grundigt. Det er ikke helt bare som at male med almindelig maling, hvor man bare kan gå i gang.

Du kan finde fine videoer på YouTube, der demonstrerer hvordan den farvede spartelmasse påføres korrekt. Udover denne teknik skal du kende til tørretiden. Den kan varierer fra mærke til mærke og yderligere helt ned til den specifikke type af farvet spartel. Derfor skal du læse vejledningen, der står på spanden. Det er helt essentielt, at du for eksempel ikke kommer til at male anden gang for tidligt, da der ellers kan være stor risiko for, at du trækker det første lag af igen. Vær derfor helt sikker på, at du læser vejledning, og tjekker om der er andet, du skal være opmærksom på.

Når bare du følger anvisningerne, så kan du dog overraskende hurtigt få lavet din væg, og det er virkelig en forandring der kan transformere et rum.

Skriv en kommentar

Instagram

Warning: Undefined array key 1 in /customers/f/a/f/1tips.dk/httpd.www/wp-content/themes/mts_feminine/functions.php on line 2013