Økonomi

3 grunde til at have styr på sit testamente og samlevertestamente

Bor du sammen med den eneste ene og gider i ikke gifte jer? Vil I gerne sikre hinanden imod økonomisk nedgang, hvis den ene part skulle gå bort før tid?

Så er denne artikel netop for dig. Jeg vil komme ind på 3 gode grunde til at I bør få styr på testamentet.

1.  Ugifte og arverettigheder

I bor måske sammen og er overbevist om i er ment for hinanden, men gider af forskellige årsager ikke blive officielt gift, så er der nogle ting I skal være opmærksomme på.

Hvis I ikke er blevet officielt gift og ikke har lavet et testamente, så er du eller din partner ikke arveberettiget til noget som du ejer. Hvis du ikke har fået lavet et testamente, så vil arven gå til den afdødes børn, eller forældrene. Denne regel gælder selvom I har børn sammen og har boet sammen i mange år.

Hvis I gerne vil sikre, at I kan arve hinanden uden at blive gift, så skal i have oprettet et udvidet samlevetestamente. Det udvidet samlevetestamente kan fungere som en erstatning for at blive gift juridisk, da i her igennem kan testamentere alt til hinanden.

2.  Opret det i god tid

Når det kommer til, hvor meget i kan arve af hinanden, så er det faktorer som børn og tid I har boet sammen inden dødsfaldet, der spiller ind.

Der er regler, der siger at I skal have boet sammen i mere end to år inden dødsfaldet, hvis I skal arve maksimalt efter hinanden.

Hvis et af jeres konfliktpunkter omkring oprettelse af testamentet er pris på testamente så behøver det ikke at værre dyrt. Oprettelsen af et udvidet samlevetestamente, kan koste helt ned til få hundrede kroner, hvis I gør det meste selv. Hvis I søger professionel hjælp til oprettelsen (hvilket anbefales) kan det koste nogle få tusinde kroner. Grunden til at jeg anbefaler at I søger professionel hjælp, er så I kan undgå komplikationer, der kunne opstå, hvis det ikke er udført 100% juridisk korrekt.

3.  Undgå konflikter ved arv

Der kan opstå så mange forskellige konflikter både emotionelt og af økonomisk art, når det kommer til arv og dødsfald. Hvis du ikke får lavet et udvidet samlevetestamente, så kan du både miste den halvdel som den anden part ejer i huset, men også dit økonomisk eksistensgrundlag. Mange konflikter kan opstå, når arvinger skal have fordelt arven mellem sig og hvis din økonomi er afhængig af den afdødes økonomi, så kan du komme i en svær situation.

Det er altså en rigtig god ide at få det oprettet i en god tid, så I kan sikre hinanden imod uheldet.

Skriv en kommentar

Instagram