Sundhed

Skønhedstip: Sådan passer du på din hud i vintermånederne

Selvom vi egentlig snart går foråret i møde, vil det stadig være koldt i Danmark over de næste par uger og måske måneder. I vinterperioden, og generelt når det er koldt, bliver huden nemt tør. Det skyldes at kulde er hård mod huden og virker udtørrende. Nogle har større tendens end andre til at få tør hud, og dem af os der er hårdest ramt kan endda få tørre pletter, rifter og eksem. Selv hvis du ikke har tendens til disse gener, er denne artikel relevant for dig. Og det er fordi at fugt og pleje er ekstremt vigtigt for alle hudtyper. Vi giver dig nogle tips til hvordan du selv kan bekæmpe tør hud derhjemme.

Husk at drikke vand

Fugt kommer ikke kun ude fra. For at holde huden sund og for at modvirke tør hud, er det faktisk også vigtigt at drikke en masse vand. Hvis du ikke får nok væske, kan det også virke udtørrende på huden. Derfor er det vigtigt at holde sig hydreret døgnet rundt, og at huske at drikke ekstra meget vand når du er aktiv.

Eksfoliér din hud

Hvis du lider af tør hud og tørre pletter på kroppen, kan det også være en god idé at eksfoliere huden med nogle skånsomme og milde produkter. Det er vigtigt ikke at være for hård mod huden når du eksfolierer, eftersom din hud allerede er sårbar. Hvis det gøres rigtigt kan eksfoliering dog hjælpe med at fjerne døde hudceller og tørre pletter, så din hud føles blød og smidig igen.

Plej din hud med fugtgivende produkter

Selvom meget af fugten i din hud kommer af at holde dig hydreret, er det desværre ikke altid nok i de barske og kolde vintermåneder. Her kan din hud nyde godt af lidt ekstra pleje og fugt, som du kan tilføje den ved at bruge fugtgivende hudprodukter – såsom body lotion. En body lotion ville du typisk smøre på huden efter du har renset og eksfolieret den i badet. Den rigtige body lotion ville altså kunne give dig et ekstra boost af fugt og pleje, så din hud vil føles helt som ny igen. Her er det også enormt vigtigt at du er god til at gøre det til en vane – så din hud får så meget pleje og fugt som muligt i de kolde vintermåneder. Hvis du har ekstra tør og følsom hud kan du kigge efter en body lotion der er egnet netop til den form for hudtype.

Skriv en kommentar

Instagram