Økonomi

Tips til at blive kreditgodkendt

ANNONCE: Indlægget er reklame

At blive kreditvurderet er næsten ligesom at gå til eksamen. Der er nemlig typisk mange bekymringer forbundet med dette. Her guider vi dig til at blive kreditgodkendt.

Sådan foregår en kreditvurdering

En kreditvurdering er kort og godt en vurdering af en persons kreditværdighed. Du anses som værende kreditværdig, hvis du er i stand til at tilbagebetale et lån. Det kræver naturligvis en god og sund økonomi. Det helt afgørende er, at der er en sund balance mellem indtægter og udgifter.

Men hvordan foregår en kreditvurdering? Den kan foregå enten manuelt eller automatisk. Ansøger du via banken, vil der helt sikkert blive foretaget en manuel vurdering, hvor en bankrådgiver gennemgår din økonomi og vurderer, om det vil være forsvarligt at udstede et lån til dig. Ansøger du via en online låneudbyder, vil ansøgningen formentlig blive behandlet af en intelligent robot. Disse faktorer indgår i den almindelige kreditvurdering:

 • Indtægt
 • Faste udgifter
 • Rådighedsbeløb
 • Betalingserfaring
 • Overtræk
 • Formueopgørelse
 • Gæld

Hvor meget der bliver gået i dybden med ovenstående afhænger langt hen ad vejen, hvor mange penge du vil låne. Skal du optage et mindre lån på få tusinde kroner, er der grænser for, hvor meget du vil blive spurgt ind til din økonomi. De fleste kan uden problemer tilbagebetale lån i den størrelsesorden.

Udforsk evt. denne gratis oversigt med danske forbrugslån, hvis du bliver kreditgodkendt.

Hvis du ikke bliver kreditgodkendt

Omkring 90 % af alle online låneansøgninger bliver godkendt. De resterende 10 % bliver afvist grundet eksisterende gæld, dårlig økonomi eller manglende opfyldelse af øvrige krav. Med udgangspunkt i denne statistik er der gode chancer for, at du bliver godkendt til det ønskede lån. Der sker i hvert fald ikke noget ved at sende en ansøgning. Du kan jo altid søge andetsteds, hvis du ikke bliver godkendt.

Som låntager skal du ikke lade dig påvirke af afvisninger. At du bliver afvist af én udbyder er nemlig ikke ensbetydende med, at ingen vil låne dig penge. Der er gudskelov masser af låneudbydere at vælge mellem. Ergo er der håb endnu.

Sådan påvirker du din kreditvurdering

Du har rig mulighed for at påvirke din kreditvurdering i en gunstig retning. Inden du ansøger om et lån, bør du som minimum gøre følgende:

 • Få din gamle gæld ud af verden (hvis du har eksisterende gæld)
 • Saml dine mindre lån i ét samlet lån (hvis du ikke kan indfri dem med det samme)
 • Bliv slettet fra RKI (hvis du er registreret som dårlig betaler)
 • Find lønsedler og anden økonomisk dokumentation frem

Fortæl åbent og ærligt om din økonomi – det kommer du altid længst med.

Der kommer ikke noget godt ud af at blive kreditgodkendt på et falskt grundlag, hvorfor man bør undgå al form for manipulation m.v. En kreditvurdering bliver foretaget for både din og udbyderens skyld. Du skal jo helst ikke låne penge, hvis du ikke er i stand til at opfylde dine forpligtelser.

Skriv en kommentar

Instagram

Warning: Undefined array key 1 in /customers/f/a/f/1tips.dk/httpd.www/wp-content/themes/mts_feminine/functions.php on line 2013