Livsstil Sundhed

Tips til at falde i søvn

Mere end en halv million danskere døjer med søvnproblemer i dagligdagen. Hvis du er en del af denne gruppe, er du højest sandsynligt (og ganske forståeligt) desperat efter en løsning, så du atter kan få en god og problemfri nats søvn. Vi har her samlet nogle af vores bedste tips til dig, der ønsker at komme søvnløsheden til livs.

1. Sænk dit stressniveau i dagligdagen

En af de hyppige årsager til at vi danskere oplever en dårligere søvnkvalitet, som årene går, er ofte det høje stressniveau i dagligdagen. Kører dit sind på sit yderste aktivitetsniveau størstedelen af ugens dage, vil hovedet og tankerne helt automatisk køre rundt, når hovedet rammer hovedpuden. Det er derfor en rigtig god idé at tage et kig på, om dit stressniveau kan sænkes i dagligdagen.

2. Hør beroligende musik inden sengetid

Selvom det kan virke søgt, så viser undersøgelser, at beroligende musik inden sengetid kontribuerer til en højere søvnkvalitet. Beroligende musik kan være mange ting, hvorfor du bør teste dig frem til den perfekte genre for dig.

YouTube er et fantastisk sted at finde denne slags musik. Lad blot ørerne nyde de musikalske toner fra videoen herunder.

3. Dyrk yoga og få ro i kroppen

Du troede nok, at det var en myte – men ligesom med det beroligende musik, så har yoga en gavnlig effekt på vores søvnkvalitet. Yoga hjælper med at give ro i kroppen, hvorfor kroppen derved har lettere ved at slappe af, når du har behov for det.

Der findes et hav af gode yoga øvelser, som kan laves lige inden sengetid – ønsker du at lære nogle øvelser at kende, må vi atter referere til YouTube.

Skriv en kommentar

Instagram