Karriere

Tips til at finde den rette fagskole

Hvilken fagskole er den rette for mig selv eller mit barn?

Uanset om du leder efter den helt rigtige fagskole til dig selv eller dit barn, så bør du gøre dig nogle grundige overvejelser. Der findes efterhånden rigtig mange fagskoler, hvorfor valget ikke er så ligetil, som man måske kunne ønske sig.

Læs vores gode tips til at vælge en faglig relevant skole.

Valg af fagskole med afsæt i personlige interesser

Dit valg af fagskole bør tage udgangspunkt i dine personlige interesser.

Der er stor forskel på, hvilke emner de danske fagskoler har valgt at specialisere sig i. Sorø Fri Fagskole er et eksempel på en skole, som primært arbejder med gastronomi, design og gaming. Leder du efter en god design skole, så bør du overveje denne.

Der findes ikke ret mange design skoler, men hvad betyder det, når de få eksisterende skoler byder på et højt fagligt niveau og masser af muligheder for at udvikle sig både fagligt og socialt? Et ophold på en fagskole er en gylden mulighed, som du med fordel kan gribe.

Anbefaling: Sorø Fri Fagskole – Design efterskole

Deltag i åbent hus arrangementer

Der er rig mulighed for at læse om de fleste eksisterende fagskoler på nettet, men skal du blive klogere på miljøet, så er du nødt til at besøge skolerne fysisk. Det kan du gøre ved at deltage i de mange åbent hus arrangementer. Det er naturligvis helt uforpligtende at dukke op til disse arrangementer, så hvorfor ikke give det en chance?

Du kan evt. tage din bedste veninde eller mor med under armen, når du skal ud at kigge på fagskoler. Det kan føles en smule overvældende med de mange nye indtryk, men forsøg så vidt muligt at bevare roen og lytte til din mavefornemmelse.

Opfylder fagskolen dine krav og ønsker? Føler du dig tryg og godt tilpas? Disse spørgsmål bør du stille dig selv i forbindelse med disse arrangementer.

Skriv en kommentar

Instagram