Økonomi

Tips til at finde det billigste lån

At låne penge er slet ikke så farligt, som det måske lyder. Det er faktisk en ganske almindelig del af livet, som langt de fleste før eller siden stifter bekendtskab med i forbindelse med et boligkøb eller finansiering af en bil. Det er store køb og et stort tidspunkt i livet, og derfor er det selvfølgelig væsentligt, at du finder det billigste lån på markedet – det er vel de færreste, som har lyst til at betale mere end højst nødvendigt. Vi har i denne artikel samlet en håndfuld tips til, hvordan du bærer dig ad.

Sammenlign udbydere

Det første tip er i sig selv simpelt og så alligevel ikke. Ved at sammenligne forskellige udbydere af lån kan du danne dig et indtryk af, hvad markedet har tilbyde i lige netop din situation. Det gør det også muligt at holde tilbuddene op mod hinanden, så du ikke ender med et dyrere lån end nødvendigt. Lånemarkedet kan dog virke som en stor, forvirrende jungle, der ikke er til at finde rundt i. Og det passer meget godt på situationen lige nu. Der er et væld af udbydere, som alle skilter med de bedste tilbud for at få dig ind i butikken, men hvordan adskiller man det ene lån fra det andet? Det handler i bund og grund om at have et retvisende sammenligningsgrundlag, og her anbefaler vi at benytte ÅOP, som det er lovpligtigt for lånefirmaerne at oplyse.

Overvej nøje lånebeløbet

Du har måske noget specifikt i tankerne, når du overvejer at optage et lån. Det kan være, at du mangler penge til din næste rejse, eller at du har fået en kæmpe tandlægeregning, som ikke lige er til at sluge. Uanset din baggrund for at låne er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvor mange penge du ønsker at låne. Det har nemlig betydning for prisen på dit lån. Jo mere du ønsker at låne, desto mere skal du betale tilbage i renter. Har du kun brug for 10.000 kr., er det således som udgangspunkt ikke nogen god idé at låne 25.000 kr. bare fordi eller grundet en tilsyneladende lavere pris. Lån til det, du skal bruge penge til og ikke mere end det.

Husk alle relevante oplysninger

I mange tilfælde er det nødvendigt at medsende en række oplysninger til lånefirmaerne i forbindelse med, at du optager et lån. Det sker for at kunne kreditvurdere dig. Hvis du bliver bedt om at indsende oplysninger, kan det være en rigtig god idé at vedhæfte alle relevante oplysninger, der taler i din favør. Jo sundere en økonomi du kan dokumentere at have, desto bedre. Det kan være lønsedler, opgørelser fra SKAT eller lignende, der viser, at du ikke er ved at gå fallit. Hvis du vitterligt ikke ejer kongens mønt, vil det i langt de fleste tilfælde ende med, at du får afslag på din ansøgning eller skal betale tårnhøje renter for at låne til dagen og vejen. Så overvej godt og grundigt, om din økonomi kan bære, at du tager et lån.

Skriv en kommentar

Instagram