Bolig Karriere Sundhed

Tips til at forbedre indeklimaet på kontoret

Der findes mange gode tiltag, man kan gøre for at forbedre indeklimaet på et kontor. Det ses ofte, at virksomheder lejer bygninger med store vinduespartier, og at alle skrivebordene er placeres i nærheden af disse. Dette vil dog give et dårligt indeklima med tiden, da det om sommerperioden kan blive meget varmt, og i vinterhalvåret vil de kolde vinduer skabe en nedkølende effekt for medarbejderne.

For at forbedre indeklimaet kan man investere i solfilm til vinduerne og sørge for ergonomiske kontormøbler, så medarbejderne i virksomheden kan flytte sig og skifte stillinger for at skifte klima, når de arbejder.

Sidst, men ikke mindst er det vigtigt, at man tænker over ventilationen på arbejdspladsen, da man skal bruge ilt og frisk luft for at holde gang i hjernen. Ventilation kan skabes på mange måder. Dog anbefales det, at man bruger en ekspert for at skabe rammerne for det bedste indeklima.

Tre forskellige ventilationstyper for at skabe et bedre indeklima

Som virksomhed skal man naturligvis tænke på sine medarbejdere. Derfor anbefales det, at man får et godt tilbud på prof. ventilation. Der findes helt overordnet tre forskellige typer af ventilation. Disse er henholdsvis industriventilation, komfortventilation og bygningsautomatik.

Hvad angår indeklimaet på et kontor, så anbefales det, at man vælger komfortventilation, da denne vil være med til at sikre, at medarbejdernes koncentration, effektivitet og endda indlæringsevne forbedres markant. Ønsker man et mere bredspektret ventilationssystem, kan man vælge bygningsautomatikken, hvor både lys, ventilation, varme og andre vigtige dele af indeklimaet kombineres og kan styres fra ét kontrolpanel.

Ventilation er vigtigt hele året rundt

Det er oftest i forbindelse med de varme sommermåneder, at der tænkes over ventilation og brug af airconditionanlæg. Dog er det vigtigt med et stabilt og kontrolleret indeklima hele året rundt. Dine medarbejderes effektivitet vil falde drastisk, hvis ikke der i vinterhalvåret også tages højde for luften i lokalerne.

Har du medarbejdere, der sidder og fryser og indånder den samme luft hele dagen, vil iltniveauet naturligvis falde. I Danmark har vi en pæn iltprocent, i den normale luft vi indånder. Denne vil dog naturligvis falde, hvis 60 medarbejdere skal bruge og genbruge den samme luft i de ca. 8 timer, de er på arbejde hver eneste dag.

Med god ventilation og varmeregulering kan man sikre, at medarbejdernes energiniveau forbliver stabilt på arbejdspladsen, hvilket i sidste ende giver bedre resultater og gladere medarbejdere.

Skriv en kommentar

Instagram