Andet

Tips til at forlænge en vindmølles levetid

Den typiske vindmølle, som står på land, har en forventet levetid på mellem 15 og 25 år. Der findes dog flere eksempler på, at en vindmølle ofte kan levere vedvarende strøm i endnu flere år. Den reelle levetid vil dog afhænge af mange forskellige faktorer såsom vedligeholdelse, beskyttelse m.v. Endvidere er det ikke helt underordnet, om vindmøllen står på land eller ude på havet. Derudover er det et faktum, at fremstillingskvaliteten og en faktor som designmargin har meget at sige i forhold til levetiden.

Af ovenstående grunde kan det være svært at give et nøjagtigt svar på, hvor længe en vindmølle vil forblive funktionel og intakt. I dag skal det om ikke andet handle om, hvordan man forlænger vindmøllens levetid. Vi kan i den anledning byde ind med en håndfuld gode tips.

Viden om optimal beskyttelse af vindmøller

Det er lettere sagt end gjort at vedligeholde og beskytte en vindmølle. Der kræver nemlig en masse specialviden og know-how. Denne viden besidder langt fra alle, hvorfor vi gerne vil gøre dig klogere på dette. Bemærk at vi ikke er eksperter, men at vi har læst op på emnet.

  • Leading edge erosion er en investering værd – Leading edge erosion er ikke bare endnu et opreklameret produkt. Vi har her at gøre med en markedsledende løsning til beskyttelse af vindmøllens blade. Denne løsning skal man tage til overvejelse, hvis man gerne vil beskytte vindmøllen mod regn, hagl, partikler, sol m.v. Alt dette vil nemlig kunne have en negativ indvirkning på vindmøllens ydeevne og levetid. Derfor vil vi umiddelbart mene, at pengene til en sådan løsning er givet godt ud. Læs meget mere om teknologien på linket ovenfor. 
  • Den rette placering er afgørende – Lad os med det samme slå en vigtig ting fast; det er bestemt ikke uden betydning, hvor man vælger at placere en vindmølle. Placeringen har ikke kun indflydelse på, hvor meget strøm vindmøllen producerer. Det har også indflydelse på dens levetid. Man bør under alle omstændigheder få professionel rådgivning og sparring, så man formår at placere vindmøllen det rette sted.
  • Regelmæssig service er et must – En vindmølle har som tidligere nævnt en forventet levetid på omkring 20 år. Det forudsætter dog, at man vedligeholder vindmøllen korrekt. Som udgangspunkt skal der foretages mindst et eftersyn om året, hvor man afprøver møllens sikkerhedsfunktioner og i samme ombæring skifter sliddele som bremseklodser, oliefiltre og andre dele, såfremt det er nødvendigt. Dette serviceeftersyn skal optimalt set foretages af vindmøllefabrikantens serviceafdeling. Alternativt skal man hyre et uafhængigt servicefirma.

Hvad gør du for at vedligeholde din vindmølle?

Skriv en kommentar

Instagram