Mad

Tips til at gøre madlavningen nemmere

Madlavning kan være en leg, og det kan være lidt af en belastning, men lige meget hvad dit forhold til madlavning er, så kan du nok være enig i 1 ting: Det skal være nemt. For det travle arbejdsmenneske skal det være nemt, fordi man gerne hurtigt vil vende tilbage til arbejdet. For familiemennesket må det gerne være nemt, da man har nogle børn at se til. For den knap så store madentusiast gælder det om at gøre madlavningen så nem som muligt, fordi man simpelthen bare ikke orker det. Heldigvis er der måder, hvorpå man kan gøre madlavningen hurtigere og nemmere. Det hele handler om at gøre rammerne for madlavningen nem og hjælpsom – dit arbejdsmiljø skal være optimalt for dig. Derfor handler det om at optimere dit køkken – se mere her. Det involverer både selve køkkenet, og alt hvad køkkenet indebærer.

Sådan hjælper køkkenet dig med en nemmere madlavning

Når køkkenet skal optimeres til dine behov, kan det gøres i små og store skalaer. Du kan lave hele køkkenet om til det perfekte madlavningssted, eller du kan købe et enkelt køkkengrej, der gør livet nemmere. Det kommer an på, hvad du ser som nødvendigt, for mulighederne er mange.

  • Hvis du vil gøre livet med emhætten og komfurpladen nemmere, findes der topmoderne versioner, der næsten gør alt arbejdet for dig. Emhætten tænder og slukker selv, når det er nødvendigt, og komfurpladens interface gør den umådelig nem at operere.
  • Mangler du en måde, hvorpå du hurtigt kan skrabe noget mad sammen? Måske endda noget sundt mad, for det plejer jo at tage lang tid at kreere – eller hvad? En ny blender kan gøre underværker, og du kan nemt og hurtigt få fikset en smoothie, der knuser sulten og gør diæten sundere.
  • Er du afhængig af din daglige kaffe fra den lokale barista, men synes egentlig det er både dyrt og tidskrævende? Invester i en espressomaskine til hjemmet. Du kan få maskiner helt op til barista-niveau, så du nemt og billigere kan få stillet tørsten.
  • Kan du aldrig finde frem til den rigtige pande, og bliver du altid forvirret over, hvilken skuffe du har lagt brødkniven i? Et godt svar til dette problem kan være ophængt grej. Montér et stativ på væggen, hvor du kan hænge alt dit køkkengrej. Således ved du altid, hvor det forskellige grej er, og du giver køkkenet et nyt look.

Tips til maden

Når du har styr på madlavningens rammer, kan selve madlavningen begynde. Hertil findes der også nogle tips and tricks, der kan gøre resultatet bedre.

  • Hvis du skal prøve dig med ris eller quinoa, så erstat vandet med bouillon. Det giver mere smag i den endelige ret.
  • Husk altid et nips salt i bagningen, det giver alle former for bagværk lidt ekstra smag.
  • Hvis du vil innovere din kaffe lidt, så prøv at tilsætte lidt salt og kanel inden du begynder at brygge kaffen. Det giver mindre bitterhed og mere dynamik og smag.

Skriv en kommentar

Instagram

Warning: Undefined array key 1 in /customers/f/a/f/1tips.dk/httpd.www/wp-content/themes/mts_feminine/functions.php on line 2013