Bolig

Tips til at holde styr på redskaber og værktøj i hjemmet

Langt de fleste husstande indeholder – eller bør indeholde – en lang række redskaber og værktøj. Det vil i hvert fald være en fordel at have adgang til diverse udstyr, så man kan foretage småreparationer indenfor og udenfor.

Målet med denne artikel er ikke at fortælle dig, hvad du skal købe af redskaber og værktøj. Vi vil i stedet guide dig til, hvordan du får skabt dig et bedre overblik over dine håndværksrelaterede ting og sager. Med et overblik bliver det nemlig meget nemmere at finde det rette udstyr i fremtiden. Det vil både du og din familie komme til at sætte pris på.

Du kan bygge dit eget redskabsskur

Ejer du så meget værktøj, at du ikke længere kan finde plads til det i skabet i baggangen, så kan du med god grund overveje at investere i et redskabsskur. Du skal i den forbindelse overveje, om du vil hyre en tømrer, eller om du vil bygge skuret på egen hånd. Det er ikke jordens sværeste opgave at stable et skur på benene – om end det kræver en masse tid og noget håndværksmæssigt snilde. Er du kendt som familiens handyman eller handywoman, så kan du sagtens kaste dig ud i opgaven.

Savner du også mere plads til familiens cykler, kan du overveje at bygge et kombineret redskabs- og cykelskur. Det kan sagtens lade sig gøre. De fleste kan klare sig med et skur på 6-10 kvadratmeter, men der er selvfølgelig også mulighed for at skabe et større skur, hvis behovet skulle være der. Husk dog at prisen i den grad afhænger af størrelsen.

Redskabsophæng er med til at skabe orden

Er du ikke interesseret i, at dit kommende redskabsskur skal blive et rodet et af slagsen, så bør du investere i redskabsophæng af forskellige slags. Der findes de klassiske ophæng til redskaber, ligesom det er muligt at købe ophæng til cykler, hækkeklippere og meget andet. Opsætningen bliver klaret på ingen tid, uanset om man vælger at montere ophænget i loftet eller på væggen. Redskabsophæng er et must, hvis man ønsker at skabe orden. Det gælder ikke mindst redskabsophæng til haveredsskaber, da disse er med til at sikre maksimal udnyttelse af skurets kvadratmeter.

For at få maksimal glæde af dit skur bør du så vidt muligt udnytte højden i rummet. En idé vil være at udstyre rummet med en masse hylder, så der bliver plads til både værktøj, redskaber og diverse.

Skriv en kommentar

Instagram