Karriere

Tips til at lave events med de ansatte

Vil du gerne oppe dig lidt på det område, som handler om at lave noget sjovt for dine medarbejdere? Måske er du egentlig en meget hyggelig chef, og de ansatte kan også lide dig, men du vil gerne imponere dem lidt – eller i det mindste gøre dem glade og tilfredse med sjove aktiviteter udenfor arbejdet.

Her er det ofte vigtigt at skelne mellem, hvor ofte du skal gøre tingene obligatoriske, og hvornår de mere skal være frivillige. Det nytter ikke noget, at medarbejderne konstant bliver ’tvunget’ til at deltage i sociale arrangementer, for der er selvfølgelig forskel på folk, og hvor meget de ønsker at engagere sig i sådanne ting.

Det kunne eksempelvis være, at du får nogle fribilletter til en fodboldkamp, og rigtig mange er vilde med fodbold i dag. Derfor kan du blot tilbyde dine medarbejdere at tage til fodbold, hvis de har lyst til det. Det er ikke noget samlet arrangement, men I kan selvfølgelig tage af sted og have en hyggelig dag for dem, som har lyst.

Ryst holdet sammen

Det er ofte virkelig værdifuldt, hvis man formår at ryste de ansatte sammen. Det skaber ganske enkelt bare værdi i en virksomhed på mange niveauer, hvis der er god kemi mellem de mennesker, som arbejder sammen hver dag. Først og fremmest bliver de fleste gladere, hvilket smitter af på den generelle stemning på jobbet.

Derudover er det også helt klart, at man yder mere, hvis man er tilfreds på sin arbejdsplads, fordi man naturligvis også oplever en større motivation for at yde. Det giver derfor rigtig god mening at lave aktiviteter, hvor dine ansatte bliver rystet sammen. Det kunne være at tage på en fælles tur i arbejdstiden, hvor man selvfølgelig ikke spilder helt ublu meget tid, men hvor man prioriterer at lukke tingene ned, så man kan tage ud og have det sjovt sammen.

Det kunne være at tage på et marked, ud og se en teaterforestilling eller noget helt tredje. Ofte er det også en god idé, at det er en aktivitet, hvor man har mulighed for at snakke sammen, da det jo er en af hovedårsagerne til, at man tager afsted. Der må godt være lidt, som bryder isen, og så går snakken forhåbentlig derfra.

Gør det sjovt – men ikke for sjovt

Selvfølgelig skal det være sjovt, når man laver arrangementer med sine kollegaer. Det skal faktisk helst være hylende morsomt, hvis man kan slippe afsted med det, men det skal bare aldrig nogensinde være på bekostning af nogle. Det betyder, at man ikke skal opstille lege eller aktiviteter, hvor nogle føler sig for blottede eller ydmygede. Man må selvfølgelig godt gøre tingene personlige på den positive måde, men det er vigtigt ikke at skabe noget, hvor nogle føler, de ikke kan være med. Man kan sagtens snakke om pinlige emner, særligt på det generelle niveau, hvor det ikke bliver personligt om nogen. Det handler om at finde den berømte grænse, så alle har det sjovest muligt.

Skriv en kommentar

Instagram