Sundhed

Tips til at lindre kroniske smerter

Lider du af kroniske smerter, så har du med garanti forsøgt de fleste metoder og behandlinger, der kan give dig blot et par minutters frirum fra smerterne i dagligdagen. Det er dog sjældent det virker, da de kroniske smerter man selv lider af ikke nødvendigvis er de samme som sidemandens. Derfor kan vi ej heller love, at vores tips i denne artikel vil lindre lige præcis dine kroniske smerter, men hvis der blot er mulighed for et lille frirum fra smerterne i hverdagen, er det måske værd at forsøge.

Smertestillende tabletter kan være behjælpelige

Selvom det er den nok mest gængse behandling, så kommer vi ikke udenom, at smertestillende tabletter virker for størstedelen. Problemet opstår dog, når kroppen begynder at blive immun over for disse piller. Derfor kan en god idé være at gå til lægen for at se, om der kan udskrives recept på andre smertestillende tabletter, så det ikke altid er de samme piller, der bliver taget mod de kroniske smerter.

Om hvorvidt det er muligt at få udskrevet recept på andre piller, skal lægen vurdere ud fra dine symptomer og hvilke smerter, du lider af.

Morfin – virker det?

Morfin benyttes ofte til at lindre kroniske smerter, om end det ikke altid er noget, der virker. Politiken kunne i 2017 berette om, at 168.000 danskere med kroniske smerter blev behandlet med morfin, men desværre var det ofte uden effekt.

Om hvorvidt morfin er det rette for dig bør være op til din læge at vurdere.

Cannabis olie – et middel i sit tidlige stadie

Cannabis olie har været oppe og vende i medierne et par gange i forbindelse med kroniske smerter. Det er altid en diskussion, om hvorvidt cannabis olie formår at lindre smerterne, og om hvorvidt bivirkningerne opvejer dén virkning, som olien har.

Eksperter har forskellige holdninger til emnet, hvorfor det kan være svært at gøre sig klog på, om cannabis olie rent faktisk har en gavnlig effekt. Der hersker ikke tvivl om, at der i de næste år vil blive gennemført en masse videnskabelige tests.

Ønsker du at læse mere om cannabis olie og dens virkning? Så klik her.

Skriv en kommentar

Instagram