Bolig

Tips til at redde et tilstoppet kloaksystem

Det værste er, når afløbet i håndvasken er stoppet, toilettet ikke vil skylde ud, eller kælderen oversvømmes. Grunden til dette er, at dit kloaksystem er stoppet. Hvis det er stoppet, skal du have fat i et spulefirma. Men inden problemet kommer så vidt, kan du selv hjælpe dit afløb og forebygge stoppelse af kloakken.

Tips og tricks til et sundt kloaksystem

Hvis du vil forebygge dine kloakproblemer, er der her nogle tips og tricks:

  • Lad være med at smide vatpinde, vatrondeller, kattegrus, hygiejnebind og andet i dit afløb. Hvis dette kommer i kloaksystemet, kan det sætte sig fast, og kloakken vil på et tidspunkt stoppes.
  • Fedt fra madlavningen skal i skraldespanden. Ellers risikerer du store fedtkager i afløbet, som ikke er til at få løsnet igen. Det kan give kloakproblemer.
  • Lad være med at hælde benzin og andre kemikalier i dit afløb. Det kan gøre mere skade end gavn, hvis der bliver dannet diverse gasser.
  • De husstande hvor tagrenderne er koblet til kloaksystemet skal sørge for at holde disse rene. Hvis der kommer for meget sand og blade i kloakken, kan den nemlig stoppe til.
  • Tjek gerne alle nedløbsrør og kloakgange for fejl og mangler. Hvis din kloak er utæt, kan der komme en del væske ned i undergrunden.

Kloakken er dit eget ansvar på din egen grund.

Hvis du er husejer, så er det dit ansvar, at klokken har frit løb, i hvert fald på din egen grund. Kommunens ansvar er fra vejen og ind til din grund, hvor resten er dit ansvar. Hvis du har en septiktank, så kommer der en slamsuger en gang om året og tømmer den. Hvis din kloak er stoppet, er det hverken kommunen eller slamsugerens ansvar. Her er det dig selv, der skal hyre et spulefirma. Ved større oversvømmelser og skader er det dog sund fornuft at tage fat i din forsikring.

Anvend et autoriseret spulefirma

Trænger din ejendom til en kloakrensning, er det som udgangspunkt altid en god idé at bruge en autoriseret kloakspuler til opgaven. De fleste af disse firmaer udarbejder en kloakanalyse og vil senere hen lave en handlingsplan i tæt samarbejde med dig som kunde. Det betyder, at hvis du anvender de råd du får, af kloakmesteren, vil du slippe for at foretage en kloakrensning igen.

En kloakrensning kan også være nødvendig, hvis kloakken begynder at lugte grimt, eller hvis vand og lignende begynder at komme op.

Skriv en kommentar

Instagram