Økonomi

Tips til at spare penge som studerende

Hvis du er studerende, så kender du sandsynligvis til, at pengene i nogle perioder kan være små. Derfor kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen og få råd til det, du gerne vil. Hvis du gerne vil blive bedre til at spare på pengene, så der er plads til lidt ekstra i din hverdag, så finder du herunder en række gode sparetips.

1. Læg et budget

Det første du skal gøre er at lægge et budget. På denne måde finder du ud af, hvad du har råd til. Det er også ved hjælp af et budget, at du for alvor kan finde ud af, hvor du kan spare penge. Hvis du kan se, at du hver måned har brugt for mange penge på fastfood eller restaurantbesøg, så er det naturligvis et oplagt sted at skære ned.

2. Tjek dine forsikringer

Forsikringer er ikke sjove at bruge penge på. Det ændrer dog ikke på, at det er en dum idé, at du vælger at spare dem væk. Forsøg i stedet at finde et forsikringsselskab, der kan forsikre dig til en mere sober pris. Vær dog opmærksom på, at du skal være varsom med for kraftige prisnedsættelser, eftersom det oftest også vil resultere i en nedsættelse af dækningen.

3. Lav en madplan

Ikke alle finder det synderligt interessant at skulle planlægge aftensmad en hel uge frem. Ikke desto mindre er det en ideel løsning, hvis du ønsker at spare penge. Du kan dermed købe ind til en hel uge hver gang. Da du kun skal forbi Netto eller Rema 1000 én gang om ugen, mindsker du risikoen for impulskøb, og du kan benytte dig af deres gode tilbud.

4. Spar penge på din elregning

Hvis du ikke er god til at slukke på kontakten, når du er færdig med at se fjernsyn, så kan der være penge at spare. Det samme gør sig gældende, hvis du ikke fylder din vaske- eller opvaskemaskine helt op, inden den tændes. Det kan virke som små og mindre betydelige besparelser, men på den lange bane kan det hurtigt løbe op.

5. Udnyt studenterrabatterne

Du kan få studenterrabatter hos mange butikker og forretninger. Det bør du udnytte, da det ikke koster dig noget ekstra. Det kan spare dig for mellem 5 og 15 % på nogle af dine køb, hvilket sikrer, at du ikke ender med at skulle låne penge hos eksempelvis Lån Trods DK, fordi kontoen endnu en gang er gået i nul.

Skriv en kommentar

Instagram