Økonomi

Tips til at tage et lån

Langt de fleste vil på et tidspunkt have behov for at tage et lån, men hvordan bør man bære sig ad med sammenligning og optagelse af lån? Det kan du læse om her.

Lån kun i nødstilfælde

Som tommelfingerregel bør man gøre alt, hvad man kan for at undgå at tage et lån – ligegyldigt hvilken type lån der er tale om. Det kan hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse at tage ét eller flere lån, og i sidste ende er det hele meget nemmere, hvis man ikke skal gå og bekymre sig om at skulle betale et lån tilbage.

Men det er selvfølgelig ikke muligt at have råd til det hele, og nogle gange kan det være nødvendigt at tage et lån for at kunne købe bolig, bil eller lignende. Det er heller ikke forkert, men det er blot vigtigt, at man er sikker på, at dét at tage et lån er den eneste mulighed man har, og at det er den helt rette beslutning. På den måde undgår man forhåbentlig at ende i en ærgerlig pengesituation. Et godt tip er at sove på ens beslutning.

Lån så lidt som muligt

Det er en rigtig dårlig idé at tage et lån, fordi man ønsker at have flere penge mellem hænderne. Som sagt skal man kun låne, når det er allerhøjest nødvendigt, og så skal man desuden sørge for at låne så få penge som muligt. Lånet skal betales tilbage på et tidspunkt, og derfor skal man lade være med at låne mere, end man har behov for; gør man det, tager lånet nemlig kun endnu længere tid at betale tilbage, og det ender hurtigt med at blive dyrere end nødvendigt. Der er derfor en god idé at låne nøjagtigt det beløb, du står og mangler i stedet for at runde op, blot så det bliver et rundt og pænere tal.

Vælg den rette type lån

Når man skal tage et lån, skal man ikke bare tage det første og det bedste, man støder på, bare for hurtigt at få fat på pengene. Den type lån, man bør tage, kommer nemlig helt an på, hvad man skal bruge pengene på. Der er for eksempel stor forskel på at tage et online lån og et boliglån, og det er ikke i alle situationer, at disse to er passende. Skal man købe bolig, er et boliglån selvfølgelig det mest oplagte, men skal man hurtigt og nemt have fat på nogle penge til for eksempel et weekendophold eller en ny seng, så er et online lån en af de mest optimale løsninger.

Skriv en kommentar

Instagram