Økonomi

Tips til at undgå overtræk

Har du svært ved at få finanserne til at række? I så fald er det en god idé at tage et kig på din økonomi. Det er de færreste, der synes, at det er sjovt at få et opkald fra deres rådgiver om, at der er overtræk på deres konto. Ikke nok med det, så er det ofte også relativt høje renter, der skal betales, hvis du har overtræk på din konto.

Den korteste og mest effektive løsning at lægge et budget og holde sig til det. Det kan dog virke uoverskueligt, hvilket særligt gør sig gældende, hvis ikke du har et godt overblik over din økonomi. Hvis du ofte har overtræk på din konto, så skal der ske ændringer. Det kan du få nogle gode tips til herunder.

1. Læg et budget – og hold det

Det er vigtigt, at du lægger et budget. Hvad dog er endnu vigtigere er, at du rent faktisk holder det. Hvis blot din økonomi er fastlagt og strømlinet ned til mindste detalje, så kan du undgå et overtræk på din konto. Det behøver ikke at være vanskeligt at lægge et budget. Der findes tilmed flere budgetskemaer på nettet, der kan hentes gratis til dette formål.

2. Skil dig af med dit kreditkort

Hvis du ved, at du ikke kan styre at have et kreditkort, så klip det i stykker og bestil et debetkort. Det gør det nemmere at kontrollere din økonomi, da du dermed skal have penge stående på din konto, hvis kortet skal bruges. Du undgår derfor at bruge penge, der ikke er dine. Har du brug for at trække over i ny og næ, så er det bedre at oprette en decideret kassekredit.

3. Hav en opsparing til uforudsete udgifter

Der kan dukke mange uforudsete udgifter op. Det er aldrig sjovt, men du slipper ikke for at betale dem. Har du svært ved at balancere dette sammen med den daglige økonomi, bør du have en opsparing, du kan trække på i nødstilfælde. Det forudsætter dog, at du kan gøre plads i budgettet til at spare op, og det bør bestemt være af høj prioritet for dig.

Hvad gør jeg, hvis jeg skal trække over?

I stedet for at trække over kan du undersøge mulighederne for alternativ finansiering. Dem findes der mange af på nettet. Eksempelvis kan du benytte en portal som dit-kviklaan.dk til at finde et lån. Det samme kan lade sig gøre her: https://laan247.dk/kviklaan/. På denne måde holder du dig nemlig gode venner med din bankrådgiver.

Skriv en kommentar

Instagram