Bolig

Tips til at vælge det rette pillefyr

Har du længe overvejet, om du skal skifte dit olie- eller gasfyr ud med et mere klimavenligt alternativ? Så har du nok allerede hørt om fænomenet pillefyr. For dem der endnu ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med alle de fordele, et sådant fyr byder på, så vil vi gerne være med til at informere om denne fordelagtige måde at få varme ind i huset på. Er du sikker på, at et pillefyr skal være din og boligens næste nye investering, så vil vi herunder også kigge på, hvilke slags pillefyr du kan vælge mellem.

Hvad er et pillefyr?

Har du aldrig hørt om denne slags fyr før, så er du kommet til det helt rigtige sted. Kort sagt er det et fyr, som holdes i gang med træpiller. Herefter bliver disse træpiller forbrændt, og energien fra denne forbrænding vil være med til at afgive varme til dit hus og dit vand. I det følgende skal vi kigge på, hvilke slags pillefyr du kan vælge mellem, idet der er en væsentlig forskel på disse.

Forskellige slags pillefyr

Har du besluttet dig for, at du skal have inkorporeret et fyr som dette i dit hus, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket slags fyr du godt kunne tænke dig. Groft sagt kan man sige, at der findes to muligheder i dit valg af pillefyr – et automatisk og et manuelt. Som navnet antyder, er det automatiske fyr selv i stand til at rense sine magasiner, mens det manuelle kræver, at du er lidt fiks på fingrene og kan gøre dette selv.

Begge slags fyr kræver, at der tømmes askeskuffe og hældes træpiller i pillemagasinet. Lige så vel som der er forskel på arbejdet, du skal udføre, så vil der også være forskel på prisen på de forskellige fyr. Uanset hvad er det vigtigt at nævne, at du ikke behøver at vide en masse om de forskellige bestanddele i et manuelt fyr for at kunne rense det på egen hånd. Det er ikke raketvidenskab at rengøre et pillefyr.

Er du blevet fristet? Så oplev et stort udvalg af pillefyr på nettet.

Det klimavenlige valg

Når vi siger, at et pillefyr er det klimavenlige alternativ, så er der selvfølgelig noget om snakken. Træpillerne, der bruges til et pillefyr, er nemlig et restprodukt fra træforarbejdning. Det er ligegyldigt, hvilken træsort de er fra, idet det hele bliver presset ned til små piller, som i sidste ende er CO2-venlige. Har du også et øje for klimaets ve og vel, så kan vi kun anbefale dig at tage et kig på et sådant fyr. Vi mener nemlig, at denne type opvarmning af huse er vejen frem i forhold til at skabe en mere klimavenlig verden.

Skriv en kommentar

Instagram