Andet

Tips til det rigtige udstyr til store hunde

Overvejer du at anskaffe dig en hund af de store racer? Så er du formentlig også gået i gang med at overveje, hvad det vil kræve at have en stor hund. Dette gælder både pasning og tilbehør. Man skal være opmærksom på, at de forskellige racer har forskellige behov i forhold til aktivering og motion. Nogle racer er meget aktive og andre er mere rolige i temperamentet. Bliver de meget aktive hunde ikke motioneret regelmæssigt og nok, kan de begynde på at lave unoder såsom at flænse sofaen, æde sko og andre mindre ønskelige ting.

Sådan afleder du din hund fra at lave ballade med det rette udstyr til store hunde

Måden at undgå at hunden laver ting, den ikke må, er simpelthen ved at sørge for, at den har nok ting at give sig til, som den rent faktisk gerne må. Vær også opmærksom på, at der er forskel på aktivitetslegetøj til store og små hunde. Skal man købe udstyr til store hunde, så kræver det, at udstyret er mere robust, da de har flere kræfter. Det gælder både ting som seler, men også aktivitetslegetøj.

Udstyr til store hunde: Hundefoder

Det er også relevant at fodre hunden korrekt, hvis man vil have en afbalanceret hund. Får den det forkerte foder, kan den enten blive træt på grund af manglende energi fra foderet, eller den kan i modsatte boldgade blive ekstra hyperaktiv, fordi den får et foder med for meget energi i forhold til dens behov. Man skal generelt set helst holde sig fra de helt billige fodermærker. Hvis man læser bagpå posen, så fremgår det ofte, at der kun er 1-5 % kød i foderet, og det er simpelthen for lidt proteiner til en hund.

Vådfoder er fint nok som noget ekstra lækkert engang imellem, men man bør holde sig til for det meste at give tørfoder, da dette er godt for tænderne, hvorimod vådfoder er noget, der nemt kan give tandsten. De såkaldte hundetandbørster, der er en slags godbidder, er også gode til at fjerne tandsten. Husk, som med alt andet udstyr til store hunde, at man skal vælge den størrelse, der matcher hunden. Det skyldes, at man derved får renset bedst muligt i bund med tandbørsten.

Dette aktivitetslegetøj er fantastisk udstyr til store hunde:

  • Bolde (Ekstra kraftige, så de ikke punkterer)
  • Små hårde bolde i snor (Tennisbolde holder ca. 3 sekunder)
  • En plastikbold, man kan lægge godbidder i til tidsfordriv
  • Legetøj til tovtrækning

Hunde er forskellige og har deres egne præferencer inden for legetøj. Det er derfor nemmere at købe mere ind, når man har lært sin hund at kende.

Legetøj såsom en plastikbold til godbidder er et rigtigt godt valg at have fremme, når hunden er alene hjemme. Derved har den noget at give sig til i al den tid, man er på arbejde. Man bør fjerne bolden igen, når man kommer hjem, så den ikke bliver kedelig, men bliver noget lækkert og spændende, som hunden kan hygge sig med i dens alenetid. De øvrige typer af legetøj inkluderer dig som ejer. Det er en skøn måde at skabe bånd med sin hund på, få god motion og en masse frisk luft i det fri.

Skriv en kommentar

Instagram