Transport

Tips til dig med knallert

ANNONCE: Indlægget er reklame

En knallert er på mange måder et formidabelt transportmiddel.

Det tohjulede motorkøretøj er et godt alternativ til bilen, idet knallerten er billigere i drift, er lettere at parkere og ikke kræver lige så meget vedligeholdelse som en gennemsnitlig bil. Alle disse fordele er du formentlig allerede bekendt med, ifald du har valgt at investere i en knallert. I dag leverer vi en række gode tips til dig og alle andre danskere med knallert. I artiklen vil vi komme omkring alt fra sikkerhed og økonomi til vedligeholdelse.

Tegn en knallertforsikring

Ifølge dansk lovgivning skal man tegne en knallertforsikring, uanset om man ejer en lille eller stor knallert. Det er vigtigt, at du får tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring så hurtigt som muligt, så du ikke ender med at få tildelt bøder og evt. få konfiskeret din knallert. Det ville jo være ærgerligt. Reglerne gælder i øvrigt også for scootere.

Foruden den lovpligtige knallertforsikring kan du gøre klogt i at få udvidet din ulykkesforsikring. Det er sund fornuft at tegne en udvidet ulykkesforsikring, såfremt man ejer en stor knallert.

Det er ikke kun ulovligt, men også meget uhensigtsmæssigt at færdes på en knallert uden at have tegnet en forsikring. Du risikerer nemlig at komme i alvorlige problemer, hvis du bliver involveret i en ulykke og ikke har en forsikring til at dække skaderne.

– Kilde: NEXT Forsikring A/S – læs mere her om knallertforsikring

Du kan blive meget klogere på den lovpligtige knallertforsikring på nettet. Her kan du også anmode om et uforpligtende tilbud.

Anvend en godkendt styrthjelm

For at overholde loven og for at maksimere din sikkerhed bør du altid bruge en godkendt styrthjelm under kørsel. En styrthjelm vil i princippet kunne redde dit liv, hvis du er så uheldig at vælte eller blive påkørt. Det sker formentlig ikke, men man skal aldrig sige aldrig. Opsummeret er det obligatorisk at købe og anvende en godkendt styrthjelm.

Du kan evt. købe en styrthjelm på nettet, hvis du ikke lige kommer forbi en fysisk forhandler i nær fremtid. Gå evt. efter en af de testvindende hjelme – så er du sikret kvalitet og komfort for alle pengene.

Vær synlig i trafikken

Selvom du er lettere at få øje på end en cyklist, så skal du være bekendt med, at du ikke nødvendigvis er særlig synlig i mørket. Af følgende grund bør du forsøge at fremme synligheden – ved at køre med reflekstøj og ved at teste alle dine lygter før afgang.

Skriv en kommentar

Instagram