Transport

Tips til håndtering af en knust bilrude

Din bil hører med al sandsynlighed til blandt dine største værdier, hvorfor du naturligvis har stor interesse i at passe godt på den. Derfor er der ikke noget at sige til, at du bliver ærgerlig over at møde synet af en knust bilrude i forbindelse med en ulykke, hærværk eller noget helt tredje. Du bør dog lige læse denne artikel, inden du går i panik.

Overvej om det er forsvarligt at fortsætte kørslen

Skal jeg fortsætte kørslen eller benytte mig af vejhjælp?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor slemt det står til med din bil. Det er først og fremmest væsentligt, om den knuste rude er en forrude eller siderude. Du bør, medmindre det kun drejer sig om et mindre brud, stoppe kørslen, hvis din forrude er blevet knust. Skaden vil helt naturligt føre til et dårligt udsyn og kan potentielt set skabe nogle meget farlige situationer i trafikken. Derfor råder vi dig til at bruge din sunde fornuft.

Lav en aftale med et lokalt autoværksted

Du bliver positivt overrasket, hvis du tror, at det koster en formue at få skiftet en rude. Det gør det nemlig ikke nødvendigvis. Det er dog lidt af en kunst at skifte forrude på en bil, hvorfor denne opgavetype bør overlades til en fagmand. Du bør kun eksperimentere med dette, hvis du har en faglig baggrund inden for dette felt.

K2 Biler – Billig udskiftning af forruden

Kontakt ovennævnte autoværksted for et uforpligtende tilbud. Bemærk at du formentlig kan få stillet en lånebil til rådighed, mens din egen bil er på værksted.

Kontakt din forsikringsudbyder

I dag kan man forsikre sig mod de fleste hændelser – også hændelser som vedrører din bil på den ene eller anden måde. Du kan dog ikke tage det som en selvfølge, at glasdækning er inkluderet i din forsikringsaftale. Udvidet glasdækning fungerer som regel som en tilvalgsdækning til en alm. bilforsikring. Man skal som udgangspunkt have en kaskoforsikring for at kunne få glæde af udvidet glasdækning.

Kontakt dit forsikringsselskab for at forhøre dig om muligheden for at få dækket skaden. Det skader ikke at høre dem ad. Du kan også finde svar i dine forsikringspapirer – husk i den anledning også at tage højde for din eventuelle selvrisiko.

Skriv en kommentar

Instagram