Bolig

Tips til opsætning af router i hjemmet eller på arbejdspladsen

De fleste tror, at det er nemt at opsætte en router. Selve opsætningen er simpel, men at sikre optimal opsætning er en helt anden sag. Korrekt placering og indstilling af routeren medfører en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Dette bør overlades til professionelle.

Er du i tvivl om, hvordan en router skal opsættes, så du er garanteret den bedst mulige forbindelse, kan du finde en række relevante tips lige her. Nogle har naturligvis større indvirkning på internetforbindelsens stabilitet og hastighed end andre.

1. Her skal du placere din wifi-router

Det er vigtigt, at du placerer din router korrekt. Den skal stilles højest muligt – gerne i en højde på omkring 1,5 meter. Du kan stille den på en hylde eller montere den på væggen. Højere end 1,5 meter er også muligt, men helst ikke lavere end dette.

Du bør så vidt muligt sikre, at wifi-signalet ikke skal trænge igennem vægge eller passere for mange hjørner. Endvidere er det også af stor betydning, at du finder en central placering i bygningen og ikke placerer den yderst i dit hus eller lejlighed. Der skal jo gerne være stabilt internet, uanset om du befinder dig på kontoret, i stuen eller i soveværelset.

2. Undgå støjkilder

Dit wifi-signal forstyrres af flere typer metalgenstande. Det inkluderer blandt andet køleskabe, mikrobølgeovne og telefoner. Det er dog ikke kun metalgenstande, der kan have negativ indvirkning på din internethastighed og -stabilitet. Også glas, spejle, gibs og beton fra vinduer, vægge og loft kan nedsætte wifi-signalets styrke. Derfor handler det om at placere din router det mest strategiske sted, hvor der er et minimalt antal støjkilder, der kan forstyrre signalet.

Det er særligt følgende støjkilder, du skal være opmærksom på:

  • Mikrobølgeovne
  • Radioer
  • Køleskabe
  • Babyalarmer
  • Mobiltelefoner
  • Naboernes routere (specielt hvis du bor i lejlighed)
  • Strømforsyninger
  • Større møbler
  • Gips og beton

3. Vælg det rette frekvensbånd

Når du skal sætte din router op, så skal den naturligvis også sættes op på dine forskellige enheder. I den anledning skal du vælge et frekvensbånd. Alle nyere routere er udstyret med dual-band, der betyder, at du kan vælge mellem to frekvensbånd (2.4 GHz og 5 GHz).

2.4 GHz-frekvensen giver dækning på større arealer og afstande, men transmitterer data ved langsommere hastigheder. Vælger du i stedet 5 GHz-frekvensen får du mindre dækning, men hurtigere overførsel af data.

Årsagen til hastighedsforskellen på de to frekvensbånd er fortrinsvis, at 5 GHz-frekvensen er nyere, og derfor er den væsentligt mindre belastet. Eksempelvis bruger diverse bluetooth-enheder såsom radio, mikrobølgeovne og mobiltelefoner også 2.4 GHz-frekvensbåndet. Derfor bør 2.4 GHz-frekvensbåndet udelukkende benyttes i tilfælde af, at dit signal skal rejse over længere afstande.

Skriv en kommentar

Instagram