Økonomi

Tips: Kom godt i gang med CFD handel

Hvis du gerne vil i gang med CFD handel, er der nogle ting, som du bør vide. CFD handel adskiller sig nemlig en hel del fra den traditionelle aktiehandel! Derfor har vi samlet nogle af de vigtige informationer omkring CFD’ere her i denne artikel, så du kan forberede dig på din næste handel.

Hvad er CFD handel?

Først og fremmest skal vi gøre det helt klart, hvad CFD handel egentlig er. På den måde opstår der ingen misforståelser!

CFD står for “Contact For Difference” hvilket betyder “differencekontrakt”, hvis man oversætter det. Generelt set investerer man i denne difference, når man handler med en differencekontrakt. Man investerer mere konkret i en prisændring, som man formoder kommer til at ske – hvad end denne pris falder eller stiger.

En CFD bruges i forbindelse med mange forskellige aktiver, og der er ofte ingen begrænsning på, hvornår man kan handle med disse prisændringer – hvad end du er interesseret i miljøet, industrien, fødevarer eller noget helt fjerde. I forbindelse med CFD handel er det dog altid vigtigt at nævne, at forskellige brokers har forskellige regler i forbindelse med handler som disse – og denne differencekontrakt foregår oftest i blandt en broker og en investor.

Longe og shorte en CFD

Man kan longe or shorte en CFD, som man kalder det. Forventer du eksempelvis, at aktivets værdi stiger, investerer du i dennes prisændring. Dette kaldes at longe en CFD. Hvis du omvendt forventer at aktivets værdi falder og du ønsker at sælge, kaldes dette at shorte en CFD.

Generelt er det en meget god idé at læse om diverse begreber og koncepter, når man starter med at investere via en ny investeringsmetode.

Kom i gang

Du kan handle med CFD’ere på diverse digitale handelsplatforme. Her kan du også investerer i aktier på anden vis eller via en anden investeringsmetode.

Når du har lavet din baggrundsresearch og du er helt sikker på, at du forstår dig på CFD’ere, er det tid til at finde ud af, hvor du skal placere din investering. Når du har besluttet dig, er det bare at komme i sving via handelsplatformen!

Kortsigtet investering og daytraders

CFD’ere er oftest brugt af daytraders, fordi prisændringerne på mange aktiver stiger og falder hurtigt. Derfor kan man hurtigt få et godt afkast via denne investeringsmetode. Daytraders lever oftest af investeringer – og bruger dette som en fuldtidsbeskæftigelse. Derfor er CFD-handel bestemt ikke ideel som langtidssigtet investering, idet man sjældent får meget ud af CFD’ere på denne måde.

Skriv en kommentar

Instagram